موضوع: بريانى - قطايف مشكلة الجمعة أغسطس 22, 2014 10:02 pm
بريانى - قطايف مشكلة بريانى 2 كوب ارز بسمتى مسلوق 1/2 كيلو لحمة كباب حلة بتلو مسلوقة بصل محمر زبدة زيت ملح وفلفل كمون وكزبرة وقرفة وكركم زبيب حبهان وقرنفل ولورا بودرة بصل جوليان ثوم مفروم جنزبيل مفروم طماطم جوليان صلصة زبادي كزبرة خضرا مفرومة زعفران بودرة بطاطس مكعبات محمرة قطايف مشكله كريم باتسيير: 250 مل لبن بيضة 50 جرام سكر ملعقة صغيرة فانيليا 30 جرام نشا طريقة التحضير بريانى قومى بتشويح الزبدة مع الزيت ثم اللحمة و الثوم و الجنزبيل مع ملح وفلفل ضعى باقى التوابل و الزعفران و يقلبوا جيدا ضعى الزبادى ثم الصلصة و الكزبرة ثم الطماطم ضعى البطاطس فى حلة اخرى ضعى البصل من تحت ثم ضعى خليط اللحم بالبطاطس و الزبيب و الارز طبقات و يرفع على النار لمدة 20 دقيقة ثميقدم بالهنا
للقطايف 3 كيلو عجينة قطايف زيت للقلي شربات سكر مياه شرائح برتقال قشطة بلدي فسدق مفروم عسل ابيض قهوة سريعة الذوبان كاكاو خام بندق مجروش ناعم جوز هند شيكولاته قابلة للدهن فانيليا صنوبر لوز بشر برتقال للكريم باتيسيير قومى بتسخين اللبن اخفقى الفانيليا مع السكر و الفانيليا حتى يصبح فاحا ضيفى النشا و الستمرى فى الخلط ثم ضعى الكاكاو و يقلب ضيفى اللبن تدريجيا ثم يعاد مرة اخرى الى باقى كمية اللبن مع القهوة و البرتقال و يقلب حتى يصبح القوام سميك قليلا ثم تدخل الثلاجة حتى تبرد تماما للقطايف : ضعى القطايف النية مع قشطة و تزين بالفستق و بشر البرتقال جزء يشكل قمع و يحمر و يحشى بالشيكولاته القابلة للدهن و يزين بالبندق
جزء بعد التحمير يسقى بالشربات و يزين ببشر البرتقال
جزء يحمر مفتوح و يخلط بالسكر و القرفة و يزين بالمكسرات و جوز الهند
جزء يحمر و يحشى بالكريمة باتسيير و تزين ببششر البرتقال
تسهيلاً على زوارنا الكرام يمكنك الرد من خلال تعليقات الفيسبوك